Tuesday, October 02, 2007





Monday, August 27, 2007





Friday, January 26, 2007

dah lama tk jguk sini...

lama benar aku tk jguk blog nii...mcm dah berhabut nii...

Wednesday, November 01, 2006

Jangan tengok perempuan tak pakai baju

Budak lelaki 1: Kenapa awak takut bila tengok gambar perempuan tak pakai baju?
Budak lelaki 2: Sebab mak saya cakap, kalau tengok perempuan tak pakai baju, kita akan bertukar jadi batu. Sekarang pun dah ada bahagian anggota saya yang makin mengeras!

Penjual Telur

Di sebuah pasar tradisional.

Pembeli: Dik, telur sekilo berapa?

Penjual: Telur ayam atau telur itik?

Pembeli: Telur ayam.

Penjual: Telur ayam biasa atau ayam kampung?

Pembeli: Ayam biasa.

Penjual: Yang tempatan atau yang import?

Pembeli: Yang tempatan (menjawab dengan bengang)

Penjual: Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh, Kuala Selangor atau Tampin?

Pembeli: Yang Ipoh lah... (makin bengang).

Penjual: Mahu yang Ipoh Pusat, Barat, Timur, Utara, atau Selatan?

Pembeli: Adik ni nak jual telur atau nak main-main?

Penjual: Maaf kak, saya penjual mee rebus kat sebelah. Kebetulan penjual telur ni pergi makan. Saya disuruh berbual dulu dengan pembeli sampai dia datang!!!


Sunday, October 29, 2006

cerite lepas raya.............

aku baru sampai um...setelah 12 jam aku dalam train yg membosankan...aku naik train kat gua muse dlm kol 10 mlm..ramai nk mampus manusia naik train..semua jenis ada..nasib la aku ada tiket bo gak duduk..aku rasa mcm naik train kt bombay la pulak..sesak sgt org smpai nk jalan g toilet pn tk leh..

sampai kat kl sentral lebih kureng kol 8.30 gitu lah lupa lak nk tgk jam masa tu aku perut aku buat hal nk berak..***pikir nk balik bilik jer..


korang tau per terjadi kat bilik aku bila aku bukak jer pintu bilik?

sampai kl sentral aku naik putra lrt smpai stesen U...aku call mmber aku suruh ambik..hampeh tdo mampus la agak nya...malas aku nk tggu lama2...masa tu perut aku dah rasa nk terberak sgt...terus aku ambik teksi...mls nk pikir duit janji aku dapat berak kat toilet 4th dgn puas hati..
aku kena rm3.80 bayor teksi tu....no hal lah...bayar jerr..fuhhhhhh lega dah smpai bilik...aku berangan la smbil jaln nk ke bilik aku...

bila aku bukak jer pintu bilik....

shitttttttttttttttttttttttttttt......................
tnpa sedr mulut aku terkeluar perkataan itu..............
bilik aku penuh ngan air..........tah dari mana dtg nya air ni...aku pn tak tau...setakat ini aku belum menjumpai bukti air itu dtg dari mana..

ada 3 kemungkinan punca air tu
1.samaada ujan kuat smpai air melimpah masuk bilik aku
2.air dari toilet bocor ker...maklum la bilik aku ni sebelah toilet
3.mata air dari perut bumi...........

aku mlas nk cari punca dia lagi...nk cuci bilik dulu dah jadi mcm tokang pecah...abis buku2 aku basah..nota2 aku zaman 1st year semua basah...terpaksa la aku kemas bilik sorang2 semua roomate aku nk dtg esok semua.........wawawawa...

berbalik kpd kisah aku nk berak tadi....disebabkan tesion,penat......nk marah....hmmmmmm..geram nya...rasa nk berak terus ilang...

aku jadi benggong nk kemas cm mana dgn buku2 bersepah2..air lagi.....ahhhhhhhh...naper la jadi mcm nihhhhhhh...dengan muka bangga aku cuci bilik aku...tapi dlm hati toksah nk ckp la geram nya......aku rasa dh lama kot air ni bertakung dlm bilik aku coz ada bau2 kureng menyenangkan idung aku nihh...semacam jer jer bau air nihh..ni aku musykil pasal punca air nih..ntah2 air dari toilet kot.....ahhh tidakkkk.....

masa dlm cab aku berangan la..lepas berak nk tdo puas2 coz penat mlm tadi tk leh tdo..semua angan2 aku sia2 jer...aku dh bersih bilik sikit2...buku2 tu masih bersepah..biar lah dulu..nk tdo japp........

tdo dulu.....ZzzzzZZZZzzzzZZZZZ.........

***masa aku tgh tulis ni..lantai bilik aku dh mula mengering.....

Monday, October 23, 2006

selamat hari raya to all...

asalamualaikum.....

selamat hari raya to all member...thn sedih gak la..1st time raya tkder ayah...terasa sunyi gak la..biasa dia la yg menceriakan suasana raya nihh...mak aku la org paling sedih bila time raya nihh..sure la dia terigt sgt kat ayh aku..perhh...nk nangis rasanya....lepas solat hari raya kena la g ziarah kubur ayh jap...baca yasin sikit...

tahun ni raya cam ala kadar jer..cam biasa la..biasa nya ayah aku yg selalu sibuk bab2 nk makn per pagi esok..ni cm tkder org nk g beli barang2...aku nih bukan nya tau sgt pasal bnda2 nihh..makn tau la...

k lah tk tau nk ckp per...

kepada sapa2 nk kenal aku..

aku mntk tak maaf klu ada buat silap...
mohon ampun dari hujung rambut ker hujung kaki...

Thursday, October 12, 2006

hari ni...hari apa?????

mati2 aku igt hari jumaat...***mati la otak dh biol pasal tesis...aku igt kn ni ari jumaat..sml mmber aku atar msg nk buat group dicuss kol 1.00pm ari ni..aku reply la kata masa tu tgh smbyg jumaat...**msti chines tu pn dh jd biol ngan aku...pastu dia terus diam...aku still lagi igt ari ni jumaat...buat la mcm esok jmaat...buat la keje smpai pagi tdi..tah per aku buat nya...nk tdo tk leh pasal pikir tesis ni...aku tgk2 la kt tenet kot2 ada terjmpa info2 bagus bo aku baca...hampeh tk jmpa pn...

kol 7.45 baru aku bo melelap kan mata...aku ada janji ngan mmber aku nk g tempah lab nk viva...***mati la tesis tk siap lagi...kunci jam..hampeh tk sedar gak...pastu awek kejut...sedar kol 9.15....mmg dh high level 14 dh tk leh nk bgn...aku tdo je lah..***mati la kena sepak ngan mmber aku jap lagi....


bgn2 tdo tgk jam kol 12.30...aku pikir awal lagi nk g smbyg jumaat...bo la relak jap tgk tenet ada per yg menarik..aku atar mes kat mmber aku ckp mntak maaf tertdo..***padahal aku mmg mls nk bgn..**mati la tipu buln pose nii...t

diolog msg aku:

aku:wei sori la tertdo tadi...ko dh tempah lab lum
dayt:lum lagi...ptg ni nk tmph
aku:ok..lepas jumaat aku g bilik ko
***mati la mmber aku msti dh biol gak nihh..

aku kejut en.syukur tgh tdo lagi...begini bunyinya...

syukurr...syukurrr...bgn....jumaat nii...**still lgi tak perasan ari ni baru kamis...syukur tk bgn lg...aku buat dont no lahhh....

aku terus kan lah 8tvt aku main layan tenet ni...layan punya layn dh kol 1.04ptg...aku pikir bo la g mndi nk jmaat nii....tiba2 dgr org azan kt surau..

aik....pelik nya jumaat pn azan ker kat surau...aku hantuk kepala kat dindng 5 kali baru sdar ari ni bru kamis....waawawawaw...

mmber aku dh call nk g tmpah lab...

p/s:jgn tak jadi macm aku.....dh biol tahp sengalllll...

dah sengal tahap babun nk buat tesis...

tah la mmg aku ni kureng skill dlam linux ni...tu yg jadi mcm susah betul nk buat nihh..tah rasa mcm bill gates nk buat window baru lak...hhe..dah jadi mcm hantu raya rasa nya...lepas subuh baru nk tdo...klu klas kol 8 tu buat tak tau jelah coz tk sedar lngsung...kunci hs high level pn tk sedar...di sebab kan aku tgh sengal tah per aku nk tulis pn tak tau..

tgh cari2 info pasal error aku ni...baca2 jap blog org..rasa seronok la nk podt something new..bagi liza baca...bagi komen tau liza...


ada sikit bahan utk cergas kan mnda..

KENYATAAN :

Jika sekarang ibunya 21 tahun lebih tua dari
anaknya. 6 tahun kemudian, umur ibunya 5 kali
ganda umur anaknya.

PERTANYAANNYA :
Bapanya sekarang berada dimana ?



Silakan kamu berpikir dan menjawab secara
ilmiah/matematik, sila buktikan bahawa kamu
punya kemampuan untuk berpikir secara wajar.



Tetapi, kalau kamu malas, terlalu sibuk, terlalu..
dll yang membuat kamu tidak mahu menghitung
atau tidak percaya bahawa hal ini bukan JOKE
semata... cuba lihat jawapan di bawah.




Sekarang ibunya (M) 21 tahun lebih tua dari
anaknya (A) => M = A + 21
6 tahun kemudian, umur ibunya jadi 5 kali ganda
umur anak => M + 6 = (A + 6) x 5 , dimana M = A
+ 21

A + 21 + 6 = (A + 6) x 5
A + 27 = 5A + 30
27 - 30 = 5A - A
- 3 = 4A
A = - 3/4

Bererti umur anaknya sekarang - 3/4 tahun = - 3/4
x 12 bulan = - 9 bulan. Bererti anaknya sekarang
belum lahir ( akan lahir kira-kira 9 bulan kemudian )



Kesimpulannya,sekarang Bapanya berada di .......
atas ibunya, si anak baru hendak dihasilkan...
ha... ha... ha....

p/s:jgn la cuba hampiri zina...klu dah tk tahan tu kawen ler cepat..